Zonwering

Image

Zonwering

Een dakkapel moet van alle gemakken voorzien zijn en zorgen voor een comfortabele nieuwe leefomgeving. U kunt uw dakkapel daarom voorzien van een aantal handige opties, zoals zonweringen of ventilatieroosters.

U hebt de keuze uit twee soorten zonweringen, dit zijn het rolluik en het screen. Onze rolluiken en screens worden bevestigd op het kozijn en weggewerkt middels een speciaal vervaardigde koof, die zich achter het boeideel bevindt. De zonwering is hierdoor goed beschermd tegen verschillende weersomstandigheden, maar ook tegen stof of vuil, ook ontstaat een mooier geheel.

Rolluik of screen

Het verschil tussen een rolluik en een screen kan gevonden worden in de functionaliteit. Een rolluik hoeft niet alleen te fungeren als zonwering, maar kan ook voor verduistering zorgen in een kamer. Terwijl een screen alleen bestemt is als zonwering. Het zonwerende gedeelte bij een rolluik bestaat uit aluminium of kunststof lamellen, die in elkaar zijn geschoven. Bij een screen wordt dit gedeelte gevormd door een doek. Zowel de lamellen als het doek zijn gevestigd tussen aluminium geleiders, die zich aan de zijkanten van het rolluik of screen bevinden en in grote mate zorgen voor stabiliteit.

Handbediend of elektrisch

Onze rolluiken en screens kunnen worden uitgevoerd met een handmatige bediening en een elektrische bediening. De bediening bevindt zich aan de binnenzijde van de dakkapel, zodat deze goed bereikbaar is. Elektrische rolluiken en screens zijn prijziger dan de handmatige bediende varianten. Het verschil in prijs wordt veroorzaakt door de toe te passen motoren.

Ventilatieroosters

Wij raden u aan ventilatieroosters te laten plaatsen in de vaste of draaiende gedeelten van het kozijn. Onze ventilatieroosters zijn van het merk Duco, dit merk heeft zich door de jaren heen ruimschoots bewezen. Zij raden dan ook aan 24 uur per dag te ventileren. Zowel de ventilatieroosters als zonweringen zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. De kleuren zijn in de meeste gevallen gelijk aan de kleuren van het kozijn.

Overige opties

Naast zonweringen en ventilatieroosters kunnen wij u ook voorzien van nog meer handige opties.

  • Insectenhorren
  • Markiezen en uitvalschermen
  • Vaculux skytubes en lichtkoepels
  • Lichtstraten
Image